طريقة عمل البرياني
المقادير
نصف كليو فراخ فيلية + 3 م /ك بهارات برياني مطحونة + زيت + 2 بصلة متوسطة + ثوم مفري + جنزبيل مفري + مقدار من الماء + ملح و فلفل اسود + 1 حبة طماطم كبيرة طرنشات + 1 كوب زبادي + 2 ك ارز بسمتي + نصف ملعقه ص بودة الزعفران +بسلة للتقديم
الطريقة
-اولا... في طبق نضع الفراخ الفيليه قطع و عليها بهارات برياني 2 م/ك
-ثانيا ... نحضر حلة نضع مقدار من الزيت و عندما يسخن نضع الفراخ الفيليه و تشوح علي نار عالية و نرش عليها ملح و الفلفل
-و بعد التحمير ترفع في طبق خارجي
-في نفس الحلة نضع البصل مفري و يشوح حتي الزبول و نضع عليه 1 م /ص ثوم مفري و جنزبيل مفري
-و يشوح الخليط و نضع علية 1م/ص بهارات برياني
-ثم نرد عليها الفراخ الحمرة و تقلب
-نضع عليها مقدار من الماء و تترك لتغلي
-نضع علي الوش شرائح من الطماطم لتغطي الوجه
-و نضع علبه الزبادي لتغطي السطح
-ثم نضع مقدار الارز المنقوع لمدة 30ق
-و يكون مقدار الماء يغطي السطح
-و يترك ليغلي حتي تقصر المياه و نحصر قليل من الماء نضع عليها نصف ملعقة صغيره بودرة الزعفران و نحفر 3 حفر في الارز و نضع الزعفران و نغطي الارز و يترك تقريبا لمدة ساعة .. و 10ق تقريبا ... بصراحة استوينا لحد ما استوي
-البسلة
-توضع في ماء مغلي و تسلق ثم توضع في ماء مثلج للحفاظ علي لونها
-و عند التقديم
-نحضر طاسة نضع فيها قطهة من الزبدة و نرش عليها ملح و فلفل و ناخد نصف الكمية و يصب علي وش الارز قبل الغرف
-و نضع علي باقي الزبدة البسلة و تشوح و توضع علي طبق الارز بعد الغرف
و بالهنا و الشفا
ملاحظتي ... كان لابد من استعمل قطع من الفراخ الصحيحة و ليس الفيليه ... لان الفراخ ذابت مع الارز و كان جاري البحث عنها )
طيب ... مع أجمل تحياتي